Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'de Zeytin Ağacı Budama Kursu düzenlendi

-

OSMANİYE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Yahya Mazlum Halk Eğitim

 Osmaniye'de Zeytin Ağacı Budama Kursu düzenlendi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile zeytin üreticilerine yönelik "Zeytin Ağacı Budama Kursu" düzenlendi. Dört gün boyunca yapılan kursa 53 kursiyer katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün onaylı eğitim modülü çerçevesinde yapılan kursun, görsel destekli teorik bölümleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Anadolu Toplantı Salonunda düzenlenirken, uygulamalı kısımları ise Merkez ve Toprakkale İlçesinde bulunan çeşitli yaştaki zeytin bahçelerinde yapıldı. Kurs süresince kursiyerlerin edindikleri bilgileri daha bilinçli bir şekilde üretime yansıtmalarının sağlanması amacına yönelik olarak pratik bilgiler aktarıldığı kaydedildi.
İl Müdürü İbrahim Sağlam, kursun açılışında yaptığı konuşmada, Osmaniye'de zeytin potansiyelinin son yıllarda oldukça arttığını bunun beraberinde verim ve kalitenin de artırılması için herkesin gayret göstermesi gerektiğini belirtti. Bu kursta teorinin yanında özellikle uygulamaya önem verileceğini belirten Sağlam, "Önemli olan kursta öğrenilenlerin üretime iyi bir şekilde yansımasıdır. Bunu sağladığımızda verimli ürün elde eder ve kaliteli üretim gerçekleştirmiş oluruz" dedi. Sağlam ayrıca önümüzdeki yıllarda da çiftçilerin ihtiyaçları olan konularda bu tür kursların devam edeceğini belirtti.
Kurs yapılan sınav ile tamamlanırken sınavda başarılı olanlara daha sonra İl Müdürlüğünde düzenlenecek törenle "Kurs Bitirme Belgesi" verileceği kaydedildi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları