Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'deki STK'lardan Teröre ortak tepki

-

OSMANİYE'de faaliyet gösteren 80 sivil toplum kuruluşu, ortak bir açıklamayla ter

Osmaniye'deki STK'lardan Teröre ortak tepki

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE'de faaliyet gösteren 80 sivil toplum kuruluşu, ortak bir açıklamayla terörü kınadı.  Devlet Bahçeli Meydanı karşısındaki tören alanında toplanan STK Temsilcileri birlik ve beraberlik örneği sergileyerek, silah ve kanla bir yere varmanın mümkün olmadığı vurgusu yapıldı.
İstiklal Marşı okunmasının ardından STK'lar adına bir açıklama yapan Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, terör örgütlerinin son zamanlarda Türkiye'de eylemlerini arttırdığını vurgulayarak, "Özellikle geride bıraktığımız son 8 ay içerisinde ülkemizde eylemlerini arttıran terör örgütleri son olarak Ankara’nın Kızılay meydanındaki bombalı eylem ile 37 vatandaşımızın ölümüne çok sayıda vatandaşımızın yaralanmasına neden olmuştur. Elbette ki tüm ülke olarak acımız büyüktür. Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, terör saldırılarına karşı dik duruşumuzu göstermek amacı ile Osmaniyeliler olarak bugün buradan sesimizi duyurmak için haykırıyoruz. Ey terör örgütü, 7 düvelin bir araya gelerek yok edemediği bu yüce Türk Milleti’ni bu eylemlerin ile yok edeceğini veya parçalayacağını düşünüyorsan, büyük gaflete kapılırsın. Bu yüce millet bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletine sahip çıkacak ve dik duruşunu sergileyecektir.Bizler de başta Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere Osmaniye’deki tüm sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin yanında olduğumuzu bildiriyor, ne amaçla ve kim tarafından olursa olsun terörü ve vesile olanları şiddetle lanetliyoruz." dedi.
Teröre karşı tek yürek olunacağını ifade eden Avcı şöyle devam etti: Hainler ve alçaklar ne kadar barbarca saldırılar yaparlarsa yapsınlar, onların karşısında dik duracak ve bu kararlılığı ilelebet sürdürecek güçlü bir devletimiz ve kahraman milletimiz var. Tarih boyunca insan ayrımı yapanlar, terörün değirmenine su taşımıştır. İnsanım diyen herkes, terör karşısında mutlaka kenetlenmelidir. Terör bir insanlık suçudur, kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, bu konuda Osmaniye’deki siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız. Terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, biz Osmaniyeliler olarak tek yürek halinde bu hainleri yeneceğimize inancımız tamdır. Hainler emeline ulaşamayacak, bu bayrak asla inmeyecektir. Bakın biz Osmaniye’de siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile tek yüreğiz. Terör örgütleri ve bunları kullananlar asla ve asla büyük Türk Milleti karşısında amaçlarına ulaşamayacaktır. Kahrolsun terörizm, Kahrolsun terörün işbirlikçileri, Ne Mutlu Türküm diyene"
Yapılan basın açıklamasının ardından, toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları