Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'de dev bir yatırım hizmete girdi

-

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği(OKAB) tarafından yapımı tamamlanan Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesislerinin açılışı yapıldı. Yaveriye TOKİ Konutlarının hemen yanında bulunan çöp döküm sahası içerisine yapılan tesislerin açılış töreninde konuşan OKAB ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara,

Osmaniye'de dev bir yatırım hizmete girdi

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği(OKAB) tarafından yapımı tamamlanan Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesislerinin açılışı yapıldı. Yaveriye TOKİ Konutlarının hemen yanında bulunan çöp döküm sahası içerisine yapılan tesislerin açılış töreninde konuşan OKAB ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, “Bu tesisler sayesinde artık evsel atıklar gelişi güzel doğaya dökülmeyecek. Çevreye kötü koku vermeyecek, yeraltı sularını kirletmeyecek. Tıbbi atıklar çevreye ve insana zarar vermeden toplanarak sterilizasyona tabi tutulacak.” dedi. Tesisin Osmaniye merkez belediyesi olmak üzere ilimizdeki 16 belediyeye ve İl Özel İdare bünyesindeki köylere ait tüm atıkları işleyecek kapasitede modern bir tesis olduğunu söyleyen Başkan Kadir Kara, bu tesis sayesinde çöpten yakıt da dâhil birçok alanda geri dönüşüm sağlanabileceğini söyledi.

Bu yatırımın Osmaniye’ye kazandırılan çok önemli bir tesis olmasının yanı sıra yapım şekli olarak Osmaniye için çok önemli bir olayı ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Kadir Kara, “Osmaniye ve Osmaniyelilerin hiçbir siyasi çekince ortaya koymadan, birlik ve beraberlik içerisinde, Osmaniye’ye hizmet yapabileceğini gösteren en önemli tesistir” dedi. Başkan Kadir Kara, bu tesislerin Osmaniye’ye hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese şu şekilde teşekkür etti. “2008 yılında OKAB kurularak tesisin projelendirilmesi ve faaliyete geçirilmesinden bugüne kadar bizden desteklerini esirgemeyen birliğimizin doğal üyesi olan geçmişten, günümüze tüm belediye başkanı arkadaşlarımıza, birlik meclis üyelerine, DOĞAKA’ya, Sayın Valilere, ilgili bakanlıklara, hükümete ve projenin her aşamasında desteklerini gördüğümüz Osmaniye milletvekillerine, Osmaniye’miz adına teşekkürü bir borç biliyorum.”

Osmaniyeli gerçek birliğin, beraberliğin kardeşliğin adresini bu tesislerin yapımında adeta göstermiştir diyen Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, emeği geçenleri tebrik etti. Durmuşoğlu, “Osmaniye’mizin 7 Ocak kurtuluş gününde böyle hayırlı hizmetlere vesile olduğu için başta OKAB Başkanı, Belediye Başkanlarımızı ve üyelerini, bu tesislerin yapımında emeği geçen, katkı sunan, herkese yürekten teşekkür ediyorum. Osmaniyeli gerçek birliğin, beraberliğin kardeşliğin adresini bu tesislerin yapımında adeta göstermiştir. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Tesislerin açılışında konuşan Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, birlik ve beraberliği tesis ederek böyle bir hizmetin ortaya çıkmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Milletvekili Ersoy konuşmasında şunları söyledi: “Bugün 7 Ocak Osmaniye’mizin kurtuluş günü. Böyle önemli bir günde böyle bir anlamlı tesisi sizlerle beraber açıyor olmanın mutluluğunu hazzını yaşıyorum. Bugün 7 Ocak, Osmaniyelinin adeta o dönemin düşmanına meydan okuduğu gibi aynı tarihte bugün memleketi kalkındırmak adına tüm siyasal partilerin ve farklı sosyal tabakaların insanlarının, bu tesis için bir araya gelmiş olduğunu bilmek duymak ve haberdar olmak Osmaniye’miz açısından büyük Türk Milleti açısından vakti saati geldiğinde nelerinde yapılabileceğinin en güzel ifadesi, örneğidir.”

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları