Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Sarıkamış Harekatı’nın 101. Yıl Dönümünde Âşıklar Ağıt Yaktı

Sarıkamış Şehitleri Anma Programı, 101.yıldönümü, Aşık Temel Turabi, OKÜ, Ökkeş Demir -

Sarıkamış Harekâtı’nın 101'nci yıl dönümü kapsamında Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi. Cebelibereket Kültür Merkezi önünden başlayan yürüyüş, yaklaşık bin kişi katılımıyla Osmaniye Korut Ata Üniversitesi (OKÜ) Karacaoğlan Yerleşkesi’nde sona erdi.

Sarıkamış Harekatı’nın 101. Yıl Dönümünde Âşıklar Ağıt Yaktı

Yürüyüşe Vali Kerem Al, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, AK Parti İl Başkanı Hamza Tor ve kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

OKÜ Amfisi’nde düzenlenen program öncesinde şehitlerimizin aziz hatırası için çorba ikramı yapılırken program, ikramın ardından Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve şehitler için okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Tarihimizde zaferler kadar acılar da oldukça büyük yer tutar. Yemen kızgın çöllerinde, Çanakkale derin sularında, Sarıkamış’ta dondurucu soğukta yitip giden hikâyeler var. Bugün birliğimizi, dirliğimizi huzurumuzu bozmaya çalışanlar olmasına rağmen bir olduğumuz, bir olunca diri olacağımız bu cennet vatan uğruna yokluk içinde yalçın dağları ayakkabısız aşmaya çalışan Mehmetçiklerimize minnet borcunu ödeyebilmek için bu programı düzenliyoruz” dedi. 

Konuşmanın ardından Sarıkamış Şehitlerini anmak için Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan ekip tarafından şiirler ve şarkılar okundu.

Osmaniye’nin yetiştirdiği İlahi Sanatçısı Yusuf Karaburç tarafından seslendirilen iki eser Amfi’yi dolduranlar tarafından büyük alkış alırken, Sarıkamış Şehitleri için hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından sahneye OFAD Başkanı Abdullah Gizlice ve Âşık Temel Turabi çıktı.

Birbirinden farklı ağıtlar seslendiren OFAD Başkanı Abdullah Gizlice ve Âşık Temel Turabi Sarıkamış Şehitleri’ni anarken programda son olarak Türkiyem eserini Amfiyi dolduranlar hep birlikte seslendirdiler.

oküde

Programın sonunda OFAD Başkanı Abdullah Gizlice ve Âşık Temel Turabi’ye çiçek takdimini Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy ile birlikte Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir yaptı.

Burada kısa bir konuşma gerçekleştiren Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, “Büyük Türk Milleti kökü mazide, köklü tarih şuuruyla gençlerin eliyle yarınlara gidecek ve yarınları şekillendirecektir. Bunun için hepimiz hep birlikte ‘Varlığımız, Türk Varlığına Armağan Olsun’ dedik. Bunun için daha çok kitap okumak gönlümüzü ve zihnimizi şekillendirmek, zenginleştirmek ve bu türlü organizasyonların yarın da ODTÜ’de Gazi’de, İTÜ’de yapılmasını temenni ediyorum. ‘dedi.

OKÜ Amfisi’nde düzenlenen programa Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, OKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, Prof. Dr. Murat Türk, kurum müdürleri, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve Osmaniyeliler katıldı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları