Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Sezonun ilk yerfıstığı tohumu toprakla buluştu

-

Türkiye'de yer fıstığı üretiminde önemli bir yere sahip olan Osmaniye'de sezonun ilk yer fıstığı ekimi başladı.

Sezonun ilk yerfıstığı tohumu toprakla buluştu

Türkiye'de yer fıstığı üretiminde önemli bir yere sahip olan Osmaniye'de sezonun ilk yer fıstığı ekimi başladı.

Geçen yıl Türkiye'deki yer fıstığının yüzde 30'unu üreten kentte üreticilerin para kazanması nedeniyle bu yıl ekim alanının artması bekleniyor. Osmaniye Yer Fıstığı Sanayici ve İş Adamları Derneği (YERSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Başpınar Fıstıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Enes Başpınar, "Yer fıstığı tohumları nisan ayının ilk günleri itibariyle yaklaşık 2 aylık süre içerisinde toprağa ekimleri yapılacak. Şuanda sezonun ilk yer fıstığı tohumunu toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Yer fıstığı sezonunu ilk tohumları toprakla buluşturarak açmış bulunmaktayız. Çukurova tüccarlarımıza, kuruyemişçilerimize halkımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Hasadımızı da 8 ve 9'uncu aylarda yapacağız, verimli bir sezon olur inşallah" diye konuştu.

Yer fıstığının sadece kuruyemişle kalmayıp artık sanayi ürünü haline geldiğini vurgulayan Enes Başpınar, şöyle devam etti:
"Yer fıstığımızın artık yağı da çıkmaya başladı. Bu ürünümüz krokan, draje sanayisinde, baklava, pastane sektöründe olmak üzere bir çok alanda kullanılmaya başladı. Artık endüstriyel ürünler haline gelmeye başladı buda ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlıyor. Ayrıca çiftçilerimiz ve yöremiz açısında da büyük bir önem taşımakta. En çok kazandıran ürünler arasında yer fıstığı gelmektedir. Bu sebeplerle diğer ürünlere oranla yer fıstığı daha cazip olduğu için çiftçilerimiz yer fıstığını ekmeye yöneliyor."

Haber: haberler.com

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları