Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Âşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi coşkulu geçti

-

OSMANİYE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü etkinlikleri ka

Âşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi coşkulu geçti

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Âşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi"nde konuklar unutulmaz bir gece yaşadı. Bölgenin ünlü ozanları ve âşıkları, Belediye Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’ndeki programda birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.
Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) Başkanı Abdullah Gizlice sunumundaki program Uygurlu Aşık Ferhat ve Kazak sanatçısı Mirzecan'ın birlikte söylediği 'Dombıra' parçası  ile başlayıp daha sonra Osmaniyeli Aşık Tahir Erdoğdu'nun 'Osmaniyelim' türküsü ile devam etti. Ağıtların ve atışmaların söylendiği programda şair-ozan Hilmi Şahballı'nın seslendirdiği eserler de büyük bir beğeniyle dinlendi.
Kahramanlık türkülerinin okunduğu ve taşlamaların yapıldığı bu doyumsuz geceye Aşık Temel Turabi'de katılarak renk kattı.  Gecenin sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kadir Kara, âşıkları dinlerken iki şeyi birlikte hissettiğini söyledi. Osmaniye’yi ve Sarıkamış’ı değerlendiren Başkan Kara, “Osmaniye vatanımız memleketimiz toprağımız. Onlar Sarıkamış’ta bu toprakları bize bırakabilmek adına bizim yaşayabilmemiz ve bizden sonraki çocuklarımızın yaşayabilmesi adına bırakıp gitmediler. Kendi topraklarında kaldılar. Bunlarda gidebilirlerdi ama gitmediler kaldılar, mücadele ettiler. Dünyanın dört bir tarafından gelen ne olduğu belirsiz insanlarla bu milletin evlatları savaştılar ve mücadele ettiler. Gerçekten biz çok büyük değerlerin üzerinde yaşıyoruz. Yurtdışı ziyaretlerimizde bir Norveçli, 'geldiniz dünyanın en güzel yerine oturdunuz, yani işgal ettiniz' anlamında sözler sarf etti. 'Siz oraya sonradan geldiniz' düşüncesini hafızalardan hala silmemiş bir dünya topluluğu olduğunu unutmamamız ve unutturmamamız gerek. Biz burada azda olsa çokta olsa bu ülkenin evlatları olarak ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkması gereken insanlar olarak her ortamda ve her platformda yarını çocuklarımıza mutlaka iyi hazırlayabilmenin sorumluluğunu idrak etmek zorundayız. Bizlere bu değerleri yaşatmaya çalıştığı için Osmaniye folklor araştırma derneğine ve bu sahneyi şereflendiren değerli üstatlara, hocalarımıza teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.
Programın ardından Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara,  geceye katılan âşıklara teşekkür çiçeği takdim etti. Programa, Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Eroğlu, Osmaniye Türk Ocakları Şube Başkanı Mehmet Çetinkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları