Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Yaralı Kartal ve Şahin, tedavilerinin ardından doğaya bırakıldı

-

OSMANİYE'nin Kadirli ve Düziçi İlçelerinden yaralı halde getirilen Küçük Orman

Yaralı Kartal ve Şahin, tedavilerinin ardından doğaya bırakıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE'nin Kadirli ve Düziçi İlçelerinden yaralı halde getirilen Küçük Orman Kartalı ve Kızıl Şahin kuşları, Doğa Koruma Milli Parklar Şubesi Yaban Hayvanı Bakım Gözlem Ünitesindeki tedavilerinin ardından yeniden doğaya bırakıldı.
Kuşların tedavilerini titizlikle yürüten Osmaniye Doğa, Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Bünyamin Akın, "Kızıl Şahin cinsi yaban kuşu 24 Ocak'ta Düziçi ilçemizden gelmişti. Sol kanadında hafif silah yaralanması vardı. Diğer Küçük Orman Kartalı cinsi yaban kuşumuz ise 9 Şubat günü Kadirli İlçesi Tatarlı Köyündeki boş bir arazide bulunmuş ve yine sol kanadında açık yara mevcuttu. Her iki yaban kuşlarını da Doğa Koruma ve Milli Parklar Osmaniye Şubesi Rehabilitasyon merkezine getirerek tedavi altına aldık. Çok şükür yaraları kısa sürede iyileşti ve uçabilecek duruma geldiler." dedi.
Küçük Orman Kartalı ile Kızıl Şahin, bakım ve tedavilerinin tamamlanmasının ardından İl sınırları içerisinden geçen Ceyhan Nehri üzerinde ki Kastabala Kuş Cennetinde Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Nuri Yılmaz tarafından doğal yaşama ortamına bırakıldı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları