Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




36.000 adet zeytin fidanı üreticilere dağıtıldı

-

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen programda, 36.000 adet zeytin fidanı üreticilerimize dağıtıldı.

36.000 adet zeytin fidanı üreticilere dağıtıldı

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen programda, 36.000 adet zeytin fidanı üreticilerimize dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen programa Vali Yılmaz’ın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Osmaniye Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Recai Alibekiroğlu ve üreticilerimiz katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, “Dağıtımını yapacağımız zeytinler Bakanlığımızca depremin etkisini azaltmak üzere tahsis edilen ödenekten %75 hibeli olarak sağlanmaktadır. Bu kapsamda 36.000 adet fidanın il ve ilçelerimize dağıtımını planladık. Ayrıca TAKEP projesinden de tahsisi tamamlanmış olan ödenek ile 60 Bin adet fidan daha alınarak güz mevsiminde dağıtımı yapılacaktır. 2024 yılında 100 Bin adet mavi sertifikalı gemlik çeşidi zeytin fidanı dağıtmış olacağız. Zeytin hasadında çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu yaklaşık 20 Bin adet zeytin hasat kasası alımı yapılarak da yine % 75 hibeli olarak önümüzdeki süreçte dağıtımı yapılacaktır. Önümüzdeki günlerde deprem bölgesine özgü mera, hayvancılık, bitkisel üretim alanlarına ayrı bir destekleme programı uygulayacağız. Bu vesile ile Bakanlığımıza, Sayın Valimize verdikleri destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.”dedi.

Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise “Osmaniye’miz zeytincilikte ciddi anlamda bir ivme kazandı ve devam ediyor. İnşallah sizlerin bu gayretleri, bu alandaki çalışmalarınız sayesinde başarıya götürecek sonuçları alacağımıza inanıyorum. Zeytini inşallah Osmaniye’mizde daha ileriye götürecek projelerimize devam edeceğiz. Dağıtılacak 36.000 fidanın en güzel şekilde yetiştirileceğine, en iyi şekilde değerlendireceğinize yürekten inanıyorum. Verimli arazilerimizi başka ürünlerimize ayıralım. Türkiye’nin en verimli toprakları Çukurova’da. Çukurova’nın topraklarını da en iyi şekilde değerlendirmek çiftçilerimizin elindedir. Çiftçilerimizin doğru yöntemleri kullanması, gelişen teknoloji ve yeni teknikleri mutlaka kullanmaları, en önemlisi de suyu tasarruflu kullanmaları hepimiz açısından, geleceğimiz açısından, çocuklarımız açısından çok önemli. Bu desteği sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimize, destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Osmaniye’mizin ekonomisine ne değer katabilirsek hep onun gayreti içinde olduk. Hep yanınızda olduk, hep yanınızda olacağız. Zeytin fidanlarımızın hayırlı kazançlara vesile olmasını diliyorum. ”dedi.

Konuşmaların ardından üreticilerimize zeytin fidanları dağıtıldı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları