Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




AB Projeleri Bilgilendirme Toplantısı OKÜ'de yapıldı

-

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Dış İlişkiler Birimi

AB Projeleri Bilgilendirme Toplantısı OKÜ'de yapıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)


OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Dış İlişkiler Birimi ve OKÜ kulüplerinden Why Not’ın girişimleri sonucunda düzenlenen Avrupa Birliği Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Rektörlük Büyük Salonda yapıldı.
Toplantıya  Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğü, Erasmus Kurum Koordinatörlüğü ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü görevini sürdüren Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Yükselir’in yanı sıra Osmaniye Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Özdemir, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Fedai Çavuş ile çok sayıda öğrenci katıldı. Osmaniye Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Birimi’nden Mustafa Efe, Erasmus+ Gençlik Programı hakkında bilgilerin yanı sıra Avrupa Gönüllü Hizmeti hakkında bilgiler verdi.
Değişim programları vasıtasıyla, farklı ülkelerden genç grupların bir araya gelme ve birbirlerinin kültürlerini tanıma fırsatı sunduğunu ifade eden Osmaniye Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Birimi’nden Mustafa Efe, “Bir programlara katılmak için yabancı dilinizin çok iyi seviyede olması da gerekmiyor. Katılımcılar 13-30 yaş arasındadır, grup liderleri için yaş sınırı bulunmamaktadır.  Esas faaliyet seyahat günleri hariç en az 5 ve en fazla 21 günde gerçekleştirilir. Bu programa "Program ülkeleri" veya "komşu ortak ülkeler" de yer alan tüm kuruluşlar (STK, Kamu kuruluşu veya sosyal sorumluluk alanında aktif kar amacı güden kuruluşlar) ortak olabilir ve başvurabilir” ifadelerini kullandı.
Efe’den sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminden Medine Güney “Erasmus+ Gençlik Programı Stratejik Ortaklıklar” başlığı altında bir sunum gerçekleştirdi. Güney, gençlik alanındaki başvuruların,  başvuru kriterlerine uygun şekilde koordinatör tarafından 2 Şubat/ 26 Nisan/4 Ekim 2016 tarihlerinden birine kadar yapılması gerektiğini ifade etti.
Eurodesk hakkında da bilgiler aktaran Güney şunları söyledi “Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağıdır. 33 Avrupa ülkesinde  faaliyette bulunan Eurodesk Bilgi Ağı, ülkemizde de Türk Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Eurodesk hizmetleri olarak Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti, Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması, Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması. Eurodesk Türkiye Temas Noktaları, TC. AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından, gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlardır. Osmaniye Valiliği; size en yakın temas noktasıdır”.
Sunumların ardından öğrencilerin soruları katılımcılar Osmaniye Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Birimi’nden Mustafa Efe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminden Medine Güney tarafından cevaplandırıldı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları