Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Anneler, “Anne eli değmiş” ürünleri kendileri satıyor.

-

Ev Ekonomisine “Kadın Emeği” girdi  Bu Pazar başka pazar  Osmaniye Kalkınma Derneği (OKAD) kurd

Anneler, “Anne eli değmiş” ürünleri kendileri satıyor.

Ev Ekonomisine “Kadın Emeği” girdi

 


Bu Pazar başka pazar

 


Osmaniye Kalkınma Derneği (OKAD) kurduğu “Kadın Emek Pazarı” ile ev hanımlarını üretime teşvik ediyor.

 

Her hafta Çarşamba günü dernek üyelerinin iş yerleri önlerinde stant açarak hazırlanan ürünleri satışa sunan OKAD’lı kadınlar elde ettikleri gelirle hem ev ekonomilerine destek sağlıyorlar hem de kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenerek ekonomik özgürlüklerini elde ediyorlar.

 

Açılan stantlarda ev yapımı salça, turşu, reçel, mantı, el işi ürünleri ve bahçelerde üretilen tamamen organik sebze meyve çeşitleri bulunuyor.

 

Daha fazla kadının bu etkinliklere katılımını sağlamak amacıyla köy köy gezen OKAD yetkilileri son ziyaretini Sakarcalı köyündeki kadınlara yaptılar.

 

Amaçlarının daha fazla kadını üretime teşvik etmek olduğu belirten OKAD Başkanı Çiğdem Özdemirler, “ Dernek olarak bir çok faaliyet yürütmekteyiz. Amacımız tabela derneği olmak değil. Bu sebeple kurulduğumuz günden bugüne kadar bir çok eğitim faaliyeti gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerin yanı sıra kayıp iş gücü olarak görülen ev hanımlarını üretime teşvik etmeyi hedefledik. Bu amaçla evlerde tamamen sağlıklı ve doğal yollarla üretilen, tabiri caizse ‘ anne eli değmiş’ ürünleri toplayarak kadınlarımızı üretime teşvik edip kendilerine ekonomik açıdan gelir sağlamış oluyoruz. Bugün Sakarcalı Köyü’nde ziyaretlerde bulunduk, Osmaniye’de tüm kadınları üretime katkı sağlamaya çağırıyoruz. Çalışmalarımız devam edecektir. Belediye yetkilileriyle görüşmelerimiz oldu. Talep arttıkça sabit bir yer talebinde bulunduk ve olumlu bir cevap aldık.” Şeklinde konuştu.

 

OKAD Başkanı Özdemirler, haftada bir gün düzenledikleri “Kadın Emek Pazarı” etkinliğini her gün düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.  Mahir Cantorun

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları