Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Düziçi’nde Haşlanmış Yerfıstığı Festivali!

-

Düziçi’nde Haşlanmış Yerfıstığı Festivali

Düziçi’nde Haşlanmış Yerfıstığı Festivali!

Düziçi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Türkiye genelinde ilk defa Haşlanmış fıstık Festivali Düzenlendi.
Okul Müdürü Mustafa Kemal Altun konuya ilişkin yaptığı konuşmasında Yerfıstığının yararlarına değindi ve “Öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte Düziçinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan Yerfıstığının ve ilçemizin tanıtımını yaparak okul içerisinde kaynaşmayı arttırmayı hedefliyoruz. Biliyorsunuz Yerfıstığının yararlarını say say bitmez. Bizler Düziçi Atatürk ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Ekim Ayının her son haftasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramından önce Yerfıstığı Festivali yapacağız. Yani bunu gelenekselleştireceğiz.
Yerfıstığı Festivalinde Yerfıstığından elde edilen her türlü ürünü yaparak bu festivale dahil edeceğiz. Misafirlerimize sunacağız. Yağ, Sabun, Haşlanmış veya kuru çeşitlerinden edilecek ne kadar ürün çeşidi olursa bunları halkımıza tanıtacağız. Bu festival önümüzdeki yıl daha kapsamlı ve içerikli olacak. Emeği geçen tüm öğretmen ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Bilindiği gibi Yerfıstığı; yağ yapımında, kozmetik ürünlerinde, şekerlemelerde, yaygın olarak fıstık ezmesinde ve kavrulmuş fıstık olarak kullanılmaktadır. İçeriğinde E vitamini, B grubu vitaminler ile fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve kalsiyum mineralleri bulunmaktadır ve bu nedenle yer fıstığı sağlık açısından birçok fayda sağlamaktadır.

 

 

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları