Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Engelliler için çıkan yasaları önemsiyoruz

-

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün çeşitli etkinliklerle düzenleneceğini bildirdi.

Engelliler için çıkan yasaları önemsiyoruz

Aktürk, Down Kafe Kültür Evi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, engelliler gününü kutladı.

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve engellileri topluma kazandırmak için 6 yıldır Osmaniye Engelliler Platformu olarak faaliyetler düzenlediklerini belirten Aktürk, “Osmaniye Engelliler Platformu olarak Osmaniye' de engelli bilincinin oluşması için çalışıyoruz" dedi.

Aktürk, engelli dernekleri ile platform oluşturduklarını belirtti.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini aktaran Aktürk, şunları kaydetti:
“Osmaniye’de engelli bilinci oluşturduğumuza inanıyorum. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla engellilere yönelik çeşitli projeler yaptık, seminerle ve konferanslar düzenledik. Bu süreçte 400 tekerlekli sandalye dağıtıldı. Engellilerin sorunlarına çözümler aradık. Çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturmak istiyoruz. Her yıl bir engeliler gününde bir engeliler derneğinin çalışmasını gündeme getiriyoruz. Bu yıl Dowmsendromunu gündeme taşıyarak, onların sorunlarını gündeme taşıyacağız. Bizler engellilerin sorunlarını biranda çözülmesini beklemiyoruz. Bu anlamda çok sayıda yasa ve yönetmelik çıkarıldı. Çıkan yasa ve yönetmelikler ne kadar güzel olursa olsun uygulayan kişiler konuya duyarlı davranmayınca uygulamada sorunlar yaşandığını görüyoruz."

Aktürk ,3 Aralık Dünya Engeliler Günü programı çerçevesinde Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü ziyareti, Down Kafe Kültür Evi açılışı ve tekerlekli sandalye dağıtımı yapılacağını belirtti.

Haber: Ümit Kahrıman

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları