Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Ensar Vakfı’ndan "Kur'an ve Biz" Konferansı

-

OSMANİYE Ensar Vakfı tarafından, Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda "Kur’an ve Biz" konulu konferans düzenlendi. Ensar Vakf

 Ensar Vakfı’ndan

OSMANİYE Ensar Vakfı tarafından, Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda "Kur’an ve Biz" konulu konferans düzenlendi. Ensar Vakfı’nın konferansı Osmaniye Şube Başkanı Esat Çetin’in davetlileri selamlama ve açılış konuşması ile başladı. Esat Çetin, "Ensar deyince, Kur’an-ı Kerim-e baktığımızda üç çeşit Ensar görüyoruz. Bunlardan biri, Hazreti İsa (A.S.) ‘Bana yardımcı olan yok mu?’ dediğinde yardımcı havarilerine Ensar denilmektedir. Bir diğeri, Ensar; Mekke’de zulüm gören mazlumların yanında olmak anlamına gelmektedir. Allah’ın dinine yardım edenler yine Ensar olarak tanımlanır. Vakfı’mız 200’e yakın şubemizle hizmet vermektedir. Çok yakında Kadirli  Şubemizle de çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.
Ozan Maranlı’nın ilahi ve ezgilerinin ardından, Gökhan Aydın ve Ali Doğan Ney taksimi ile program devam etti. Programda Sütçü İmam Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Pak “Kur’an ve Biz” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Prof Dr. Zekeriya Pak sunumunda; “Kur’an’ın olduğu yerde biz, bizim olduğumuz yerde de Kur’an’ın olması gerekir. Yani bir bütün olarak düşünmek gerekir. Biz yoksak ortada, kur’an’ın olması hiçbir anlam ifade etmiyor. Okuyucusu yoksa Kur'an'ın bir anlamı yok. Kur’an ve biz her zaman bir arada bulunması gereken bir bütün olarak düşünmek gerekir. İki farklı kategoride duran iki kelime Kur’an ve Biz. Bu iki parçayı ortadan atalım, Bir bütünüz. İnsanlar, bireyler veya toplumsal hayatlarında bir yanlışın içinde sürüklenip gidiyorlar. Bir örnek vermek gerekirse; elinizde bir yara varsa, ilacımız yoksa bir anlamı yok. Peygamber aleyhisselam ne zaman Kur’anla tanıştı, yan yana geldi, Allah’ın hidayeti ile yol bulmuş oldu. Miladi 610 yılında insanların hayatına Kur’an girdi. Bir yere gidiyorsunuz, yolunuzun nereye gittiğini bilmiyorsunuz. Bize rehber lazım. İşte o rehber Kur’an lazım. Allah’ın yürü kulum dediği yola gidiyorsunuz, ciddi bir tehlike var.”sözleriyle devam eden konuşmasında; Şeytan’ın Hazreti Adem ile birlikte başlayan olayları ile sunumlarını sürdürdü. 

Konferansa; Osmaniye Vali Yardımcısı  Dr. Nail Anlar, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Ak  Parti  İl Başkanı Hamza Tor, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman,  İl Müftüsü Ramazan Çortul, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, bazı kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı. Programın bitiminde ise sunumu gerçekleştiren Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriye Pak’a teşekkür plaketi Vali Yardımcısı Dr. Nail Anlar tarafından takdim edildi. Programın gerçekleştirilmesinde sponsorluk hizmeti veren;  Başpınar Fıstıkçılık ve Oilo yerfıstığı yağları işletmecisi Enes Başpanır’a İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan  Çelik, Bozdoğan Fıstıkçılık işletmecisine Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor, Kılıç Ticaret işletmecisine Ak Parti Osmaniye milletvekili Suat Önal tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları