Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Fidanlık Cami 3 ayda 3'üncü kez yandı

-

Cami yangınında sabotaj şüphesi OSMANİYE'de bir camide son

 Fidanlık Cami 3 ayda 3'üncü kez yandı

Cami yangınında sabotaj şüphesi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE'de bir camide son üç ayda üç defa yangın çıktı. Raufbey Mahallesi'ndeki Fidanlık Camisi'nde akşam saatlerinde caminin pencerelerinden yükselen dumanları gören vatandaşlar, hemen Belediye İtfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin mücadelesi sonucu kısa sürede büyümeden söndürüldü. Yangın nedeni ile tadilatta olan camideki yangın, çevrede ki vatandaşları da tedirgin etti. Kapısı kırılarak içeri girildiği belirlenen caminin duvarlarına da siyah sprey boya ile yazılar yazıldığı görüldü. Sabotaj şüphesi üzerine polis çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, caminin 17 Aralık ve 22 Şubatta yandığını belirterek, "Önceki yangınlarda meydana gelen hasarı gidermeden camimizin üçüncü defa yanmasının üzüntüsü içerisindeyiz. Daha önce elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyorduk ama Son yangındaki bulgular caminin sabotaj sonucu yandığına işaret ediyor, polisimiz bu konuda çalışma başlattı." dedi.
Yapılan ilk inceleme sonucu, yangından önce güvenlik kameralarının yönünün değiştirildiğini, kapıdan zorlanılarak içeri girildiğini ve cami duvarına yazı yazıldığını kaydeden Çortul, "Kısa sürede onarım çalışmalarını tamamlatıp camimizi yeniden ibadete açacağız" diye konuştu.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları