Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Hatay'da "Gastronomi ve Yemek Yarışması" Düzenlendi.

-

Hatay'da "Gastronomi ve Yemek Yarışması" düzenlendiHATAY - Hatay Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen ve jüri üyeliklerini Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonunun yaptığı yarışmada aşçılar hünerlerini sergiledi Antakya ilçesi saray caddesinde "ekşi aşı ve Oruk yemekleri...

Hatay'da

Hatay'da "Gastronomi ve Yemek Yarışması" düzenlendi

HATAY - Hatay Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen ve jüri üyeliklerini Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonunun yaptığı yarışmada aşçılar hünerlerini sergiledi 
Antakya ilçesi saray caddesinde "ekşi aşı ve Oruk yemekleri kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmada aşçılar en lezzetli ve güzel yemeği yapmak için mücadele etti. Hatay Büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş yaptığı açıklamada, Hatay'ın değerlerini bütün ülkeye tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.
Başkan savaş etkinlikte yaptığı konuşmada, Hatay'ın Gastronomi kenti seçilmesinin Hatay açısından olum bir gelişme olduğunu ifade ederek, "Gastronomi kent, seçilmemiz bizler açısından bir bu kent için büyük bir şans tabii ki yapılacak olan Tüm etkinlikleri Hatay olarak birlikte yapacağız, hep birlikte kalkınacağız "dedi.
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkanı Gökhan Tufan ise, yarışmaya 36 ekibin katıldığını ve 3er kişiden oluştuğunu belirtti.
Tufan, sadece ekşi aşı ve oruk pişirileceğini kaydederek: "Programımız Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu işbirliğiyle Hatay Yöresel Yemekler Yarışması olarak düzenlenmektedir. Bu yarışmaya 36 ekip katılmaktadır. Ekipler 3er kişiden oluşmaktadır. Her yarışmacıya 60 dakika süre verilecek. 60 dakika sıfırdan başlamak üzere jürinin gözü önünde işlenerek ekşi aşı ve oruk yemeğimiz jürinin beğenisine sunulacaktır. Jürinin kriterleri de yemeğinin yapılmasındaki işçilik teknikleri, sunum ve lezzet olarak değerlendirilecektir. Yarışmadaki en önemli konu Hatay'ımızın son zamanlardaki gastronomideki gelişimleri işe beraber UNESCO Gastronomi ünvanı alması bu sebeple de Hatay'ın hem kendi bölgesinde hemde ulusal alanda bir takım aktivitelerle bu gastronomi ünvanı ile alakalı yapılacak aksiyonları başlatmak ve şehrimize katkıda bulunmak" kelimelerini kullandı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları