Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Hayrat Vakfı temsilciliğinden Bayırbucak Türkmenlerine yardım

-

İbrahim EMÜL - Soner KOÇ HAYRAT Vakfı Osmaniye Temsilciliği organizesinde, hayırseverlerin katkılarıyla toplanan

 Hayrat Vakfı temsilciliğinden Bayırbucak Türkmenlerine yardım

İbrahim EMÜL - Soner KOÇ

HAYRAT Vakfı Osmaniye Temsilciliği organizesinde, hayırseverlerin katkılarıyla toplanan yardım malzemeleri Bayırbucak Türkmenleri için Suriye'ye gönderildi.Toplanan kıyafet, battaniye, erzak ve un gibi yardım malzemelerinin bulunduğu 2 tır, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından uğurlandı. Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Ramazan Türker, TIR'ların hareketi öncesi yaptığı konuşmada, Osmaniye'nin kent dinamikleriyle zor günler yaşayan Suriyeli Türkmenlere yardım etmeye devam edileceğini ifade eti.
Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'deki Müslümanların bir yandan savaşın ağır şartlarıyla diğer yandan da kışın soğuğuyla mücadele ettiğini vurgulayan Türker, "Suriye'deki kardeşlerimizle aramızda mesafeler olsa da bu yardımlarla onlarla bir bağ kurmuş oluyoruz. Ağırlaşan kış şartları yüzünden kardeşlerimiz daha çok yardıma ihtiyaç duymakta. Bugün Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz yaşam savaşı veriyor. Onlar orada imtihandan geçerken bizler de burada onlara yardım konusunda imtihandayız çünkü bunun hesabını yarın ahrette vereceğiz. Müslüman kardeşlerimiz için bizler de elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Allah da kardeşlerimize yardım eder. Bir an önce bu zulümler biter. Yardım TIR'larımızda inşallah emniyetli bir şekilde gideceği yere ulaşır  " dedi. Türker, yola çıkan tırlarla Hayrat Vakfı'nın Türkiye'den gönderdiği yardım TIR'ı sayısının 246'ya ulaştığını söyledi.
TIR'larda 25'er kiloluk bin çuval un, bin 500 battaniye, kışlık giyecek, çocuk bezi ve gıda paketleri bulunduğunu aktaran Ramazan Türker, yardımların toplanmasında desteklerini esirgemeyen Osmaniye Vefa Eğitim Kültür Derneği, Osmaniye Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu Aile Birliğine teşekkür etti. Konuşmaların ve yapılan duanın ardından yardım malzemelerinin bulunduğu tırlar, Suriye'nin Bayırbucak bölgesine uğurlandı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları