Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




İl GıdaTarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam Radyo Gönül’de

-

Kamu Kurum ve Kuruluşların Müdürlerinin kendi alanlarıyla ilgili katıldıkları Bugün Kiminleyiz programının bu hafta ki konuğu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam oldu.

İl GıdaTarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim  Sağlam Radyo Gönül’de

Kamu Kurum ve Kuruluşların Müdürlerinin kendi alanlarıyla ilgili katıldıkları Bugün Kiminleyiz programının bu hafta ki konuğu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam oldu.

Canlı yayında Osmaniye’nin tarım ürünleri ve hayvancılıkla ilgili son gelişmelerini aktaran İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam zeytincilik ve yer fıstığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Bizim varlık sebebimiz başlıca çiftçilerimiz, hayvancılarımız ve gıdacılarımızdır diyen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, çiftçilerimizin, hayvancılık ile uğraşanların sorunlarını çözer ve sevinçler ile sevinirsek kalplerini kazanmış oluruz. Bakanlığımızın yeni modelinde ise işletmeleri teknik elemanlara zimmetliyor. Bu sayede her işletmenin bir danışman teknik elemanı olacak. Burada çiftçilerimize de kolaylık var. Çiftçilerimizin sorunlarını yerinde tespit ederek onların dairemize gelmeden sorunlarını yerinde çözeceğiz. Sektörün sorunlarını da çözmüş olacağız.’dedi.

Sağlam, Zeytincilik Osmaniye’de son 15-20 yıl içerisinde büyük bir ivme yakaladı. Zeytincilik çalıştaylarının Osmaniye’ye faydası oldu. Çiftçilerimizin sulanabilir arazilere zeytin dikmemesi gerekiyor. Bu konuya dikkat etmemiz gerek. Tarımın yapılamadığı alanlara dikilmesi gereklidir ifadelerini kullandı.

Sanayi de kullanılacak yer fıstığı tohumunun bölgemizde üretilmesi için çalışmalar devam ediyor. Eğer bu tescillenir ve üretimi için piyasaya sürülürse çiftçilerimiz için bir çeşit olmuş olacak. İlimizde yer fıstığının %90’nı işlenmekte ve pazarlanmaktadır. Yani %90’nı Osmaniye’mizde üretiliyor. Yer fıstığı da bu sayede ilimiz ile sembolleşmiş durumdadır.’ şeklinde konuştu.

Programın sonunda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam Radyo Gönül’e yayını gerçekleştirdiği için teşekkürlerini iletti.

Haber: Erkan Dinç

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları