Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Kadın Çiftçiler Programı faaliyetleri tamamlandı

-

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanl

Kadın Çiftçiler Programı faaliyetleri tamamlandı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 81 il ile birlikte Osmaniye'de başlatılan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" adı program faaliyetleri tamamlandı.
Bu faaliyetlere Merkez ve Toprakkale İlçelerinde tarımla uğraşan 32 Kadın Çiftçi katıldı. 2015 yılı Mart ayından itibaren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü ile işbirliği içinde 1 yıllık çalışma takvimi çerçevesinde eğitimlere başlanılırken, Kasım ayı itibariyle de tamamlandığı belirtildi. 2015 yılı kapanış toplantısına Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı kapsamında eğitim alan 32 kadın çiftçi törenle sertifikalarını aldı. Törene Vali Kerem Al, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan,  İl Müdürü İbrahim Sağlam,​ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, İşkur İl Müdürü Abdülkadir Şahin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürü Reşat Yıldız, şube müdürleri ve projede görev alan teknik personeller katıldı.
İl Müdürü İbrahim Sağlam, bu çalışmada amaçlanan hedefin kadın çiftçilerin daha verimli bir tarım yapabilmeleri için yeni yöntemler geliştirilmesi, kaynakları daha etkin yönetebilmeleri ve yeni teknolojileri öğrenerek uygulayabilmeleri olduğunu söyledi. Sağlam, "Eğitim faaliyeti olarak Mersin, Adana, Kahramanmaraş illerinde bulunan Araştırma Enstitüleri ve işletmelere, ilimiz sınırlarında bulunan çeşitli tarımsal alanlara 6 adet teknik gezi düzenlenmiş olup görsel destekli 15 adet eğitim toplantısı gerçekleştirilmiştir. Yapılan uygulamalı ve teorik tarımsal eğitimlerin yanı sıra kadınlarımızın sosyal hayatın içine daha güvenli ve emin adımlarla girebilmeleri, kendilerine güvenme ve niteliklerini geliştirebilme noktasında yol gösterebilmesi amacıyla sosyolog ve psikologlar tarafından da eğitimli ve bilinçli kadının kırsal yaşamdaki rolünün ekonomik kazançlarına etkisi anlatılmıştır. Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı kapsamında 2016 yılı için ise tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması amacıyla projelerimiz hazırlanmıştır." dedi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları