Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




"Kadın Emek Pazarı" Kuruldu

-

 Osmaniye Kalkınma Derneği (OKAD) "KADIN EMEK PAZARI" adında bir projesi başlattı. Proje hakkında bilgi veren Osmani



 Osmaniye Kalkınma Derneği (OKAD) "KADIN EMEK PAZARI" adında bir projesi başlattı.

Proje hakkında bilgi veren Osmaniye Kalkınma Derneği Başkanı Çiğdem Özdemirler "Projemiz de amaç, evde oturan yada ekonomik gücü işyeri açmaya müsait olmayan, kadınlarımızın emekleri değer katmak. Pazarda; el emeği ve ev yapımı ürünler yer almakta. Hepsi evlerde kendi sofralarımıza gelen lezzet ve hijyende. Emekleri sayesinde kadınlarımızın kendi kendine yetebildiklerini görmeleri, ekonomik olarak ev bütçelerine katkı yapmalarını sağlamak ve kadınlarımızın yüzünü güldürmek. Dedi.
Özdemirler; Kadınlarımızın yüzlerini güldürür isek yüreklerine de dokunmuş oluruz. Amacımız; kermes şeklinde dernek geliri elde etmek değil. El emeği işler ve ev yapımı organik ürünler ile bunları arayan insanlar arasında bir köprü oluşturmak. Elde edilen gelir emek sahibin olacak. Dernek olarak bizler; küçük bir miktar katkıda bulunmalarını istiyoruz. Bu hafta Kadın Emek Pazarının ikincisini oluşturduk, yaklaşık 15-20 bayan emek verdi, olumlu tepkiler aldık. İstiyoruz ki bayanların emeği değer kazansın. Pazarda istekler doğrultusunda sipariş alınmaktadır. İfadelerini kullandı. Kadın Emek Pazarında gıda ürünlerinin ağırlık kazandığı reçel,turşu,salça,ev yapımı börek,kek,kurabiye,içli köfte,kabak tatlısı,yaprak sarma,kısır,mercimek köfte,tırşık. vb. Ürünlerin yanı sıra elişi ürünlerde de sabun bezi,yazma,patik, şal,bebek yeleği, örme oyuncak çeşitleri yer almakta.
İletişime geçmek isteyen ve pazarda ürünlerini sergilemek isteyenler için derneğin adresi Alibeyli Mahallesi 508 Sokak Ali Uzunçayır İş Merkezi Kat:3
Telefonları ise 0 328 813 1317 - 532 506 55 30 şeklinde. (Kaynak: Çınargazetesi.com)

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları