Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Kan bağışına kışın da destek olun!

-

TÜRK Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, kış aylarında kan bağışı

 Kan bağışına kışın da destek olun!

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

TÜRK Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, kış aylarında kan bağışında düşüş görüldüğünü belirterek, soğuk kış günlerinde de kan bağışına destek olunmasını istedi. Türkiye'de hastaların kan ihtiyacının Kızılay tarafından karşılandığını belirten İpek, "Hastaneler kan ihtiyacını hasta yakınlarına değil Kızılay’a bildiriyor. Böylece Kızılay hasta yakınlarını kan bulma kaygısından kurtarmış oluyor. Kızılay da hastanelerin kan ihtiyacını bağışçılardan topladığı kanlarla karşılıyor." dedi.
Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi'nin kan bağışı kampanyasını Cumhuriyet Meydanında ki Kızılay Evinde düzenlediğini kaydeden İpek, "Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi olarak kan bağışı kampanyalarını Kızılay Evinde hafta içi her gün düzenliyoruz. Kanlar, Adana’dan gelen Kızılay doktorları ve hemşireleri tarafından toplanıyor. Toplanan Kanlar Adana Doğu Akdeniz Bölge Kan Merkezi’de depolanıyor ve hastanelere dağıtılıyor. Böylece hem hastaların ihtiyacı olan kan kolayca bulunmuş oluyor hem de güvenilir kan toplanmış oluyor." dedi.
KAN BAĞIŞLARI KIŞIN AZALIYOR
Soğuk ve yağışlı havalar sebebiyle Kızılay’ın kan bağışlarında belirli bir azalma olduğunu söyleyen Şube Başkanı İsmet İpek açıklamasına şöyle devam etti:
"Havaların soğuk olması sokağa çıkanların sayısını azaltıyor. Sokağa çıkılmayınca da Kızılay Kan Evine gelip kan veren bağışçıların sayısında azalma oluyor. Kan bağışı sayısındaki azalma hastanelerde kan bekleyen hastaların ihtiyacının karşılanmasında zorluklar meydana getiriyor. Bu yüzden halkımızın, özellikle kış aylarında kan bağışında daha duyarlı olmasını arzu ediyoruz. İl Müftümüz Ramazan Çortul beyefendiye, Cuma vaazında Kızılay’ın kan ihtiyacına destek olunması için yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Hastanelerde hasta yakınları tarafından en çok sorulan ve telefonlarla kan isteğinde bulunanlara sistemi tekrar ediyorum. Hastanelerin kan ihtiyacını hasta yakınları değil Kızılay karşılıyor.  Kızılay düzenlediği kampanyalarla topladığı kanlar sayesinde hem ihtiyacın karşılanmasında kolaylık sağlıyor, hem de hastalar güvenilir kan temin etmiş oluyor. Bilindiği gibi 18-65 yaş arasında TC vatandaşı olan herkes kan bağışında bulunabiliyor. Ve her ünite kan üç hastanın ihtiyacını karşılıyor."

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları