Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




MHP’li Ersoy: Türkmen Dağı Çanakkale’dir!

-

MHP Osmaniye milletvekili Doç.Dr.Ruhi ERSOY, TBMM Genel Kurulunda parti grubu adına konuştu. TBMM Gene

 MHP’li Ersoy: Türkmen Dağı Çanakkale’dir!

MHP Osmaniye milletvekili Doç.Dr.Ruhi ERSOY, TBMM Genel Kurulunda parti grubu adına konuştu.

TBMM Genel Kurulunda, MHP Parti grubu adına konuşan Osmaniye milletvekili Doç.Dr.Ruhi ERSOY, konuşmasına Türkmenler’in yaşadığı, maruz kaldığı zulm ile başladı. “Türkmen Dağı Çanakkale’dir” diyen Ersoy, hükümeti Türkmen Dağında yaşananlara sessiz kalmasını, görmezden gelmesini eleştirdi. Geçtiğimiz günlerde Türkmen Dağında şehit düşen MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük’ü andı. İbrahim Küçük’ün  “Dantelli kefenle şov yapanlardan değil, Türkmen kardeşlerinin yanında olup can verenlerden” olduğunu belirtti.

İsim vermeden HDP’li ve CHP’li bazı vekilleri eleştiren Ersoy, genel kurul kürsüsünden pozitif değerleri kullanarak “çocuklar”, “kadınlar”, “yaralılar” gibi kavramlar ile terör ile mücadelenin akamete uğratılmasına çalışıldığını vurguladı. Bugün birkaç HDP milletvekilinin açlık grevi başlattığı yönündeki haberleri hatırlatan Ersoy, geçmişte benzer örneklerin olduğunu, benzer süreçlerin yaşandığını, bunun devamında bebek katili Öcalan’ın müzakereler için devreye sokulduğunu, bugün de benzer bir sürecin yaşandığına dikkat çekti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruların hangi önceliklere göre gündeme alındığını, AİHM’in bu konuda objektif olup olmadığının da sorgulanması gerektiğini belirten Ersoy bu konuda şunları söyledi: “Bir tarafta devlet kendi hukukunu tanzim etmek için meşru müdafaa hakkını kullanırken diğer tarafta devlete meydan okuyan terörist örgütlerin bir şekilde kalkıp uluslararası hukukta, AİHM’de kendi haklarını aramaya kalkmaları bu manada manidar gelmektedir.”

Konuşmasının devamında hükümetin “çözüm süreci” döneminde yaptığı yanlışlara değinen Ersoy, Sokrates’in sözünden alıntılayarak: “Devlet makamı kılıç kullanmasını öğrenilecek makam değil, öğrenmiş oldukları tecrübeyi bir şekliyle uyguladıkları makamdır.” diyerek hükümeti eleştirmiştir.

Terör olaylarının “dün dağda bugün şehirlerde, durdurulmazsa Allah korusun yarın bu meclisin varlığı tartışma haline gelir” diyerek hükümete uyarılarda bulunan Ersoy, terörle mücadele konusunda Milliyetçi Hareket Partisi her zaman devletin yanındadır, olmaya devam edecektir, fakat terörle mücadele eden hükümetin bu konuda samimi olması en büyük arzumuzdur diyerek tüm şehitlerimize rahmet dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları