Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




OKÜ’den 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni ve Dersi

-

OKÜ 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. OKÜ Rektörlük binası önünde OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'un, Atatürk Anıtı'na OKÜ çelengini sunması ile başlayan programın devamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'mız okundu. Daha sonra program OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde devam etti.

OKÜ’den 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni ve Dersi

OKÜ 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. OKÜ Rektörlük binası önünde OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'un, Atatürk Anıtı'na OKÜ çelengini sunması ile başlayan programın devamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'mız okundu. Daha sonra program OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde devam etti.

Akademik yıl açılışı kapsamında Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Canbolat tarafından verilen ‘’Dijital Çağda Hukuk ve Devlet’’ başlıklı açılış dersi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğe, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un yanı sıra OKÜ akademik ve idari çalışanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun yaptı.

Açılış konuşmasına, yeni akademik yılda öğrencilere, akademik ve idari çalışanlara başarılar ve kolaylıklar dileyerek başlayan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘’Üniversiteler, bilgiye erişimi kolaylaştırarak donanımlı ve eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirmeyi hedefler. Bu kurumlar; araştırma, eğitim ve toplumsal katkılarıyla sürdürülebilir bir dünya oluşturarak gelecek nesillerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlar. Bizler de, 16 yıl önce kurulmuş genç bir üniversite olarak yenilikçi vizyonumuzla gelişimin öncüsü olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Her yıl eğitim kalitemizi geliştirmeye ve kapasitemizi artırmaya gayret gösteriyoruz. Yükseköğrenim kurumlarının toplum üzerindeki etkisinin farkında olarak, sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100. yılında da, kültürel mirasımızın sorumluluğunu gururla üstlenecek, bilimsel bilgi birikimiyle milli kimliğimizi güçlendirme ve tüm insanlığa katkı sağlama amacı taşıyan gençler yetiştirmeye devam edeceğiz.’’ dedi.

‘’Bilimin ışığında ilerleyerek vatanımız ve milletimiz için daha çok çalışacağız’’

Konuşmasının devamında, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak, Cumhuriyetin 100. yılında da birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak daha çok çalışacaklarına vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, İstiklal ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz ecdadımızın manevi huzuruna sunacağımız en kıymetli armağan, bilimin ışığında ilerleyerek şanlı vatanımız ve yüce Türk milleti için daha çok çalışmak olacaktır. Bu hedef doğrultusunda tüm arkadaşlarımızın bir kamu üniversitesi olduğumuzun her an bilincinde, kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak birlik, beraberlik ve uyum içerisinde, kaynaklarımızı en etkin ve verimli biçimde kullanarak ve büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “vatanını en çok seven işini en iyi yapandır”, sözünü kendimize ilke edinerek çok daha etkin çalışmalar yürüteceğimize inanıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında da, bu bilinç ve kararlılıkla çalışarak sorumluluklarımızı yerine getireceğimize ve bilim yolunda ülkemizi daha ilerilere taşıyacağımıza şüphem olmadığını yinelemek isterim.’’ dedi.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un konuşmasının ardından ise açılış dersini Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Canbolat sundu. Canbolat, "Dijital Çağda Hukuk ve Devlet" başlıklı açılış dersi ile önemli bilgiler aktardı.

Akademisyenler ve öğrencilerin yoğun bir ilgiyle takip ettiği açılış dersinde, Prof. Dr. Talat Canbolat, dijital çağın hukuk ve devlet yapısı üzerindeki etkilerini ele alındı. Dijitalleşen dünyada, hukukun nasıl evrildiği, devletin dijital döneme nasıl uyum sağladığı ve bu süreçte ortaya çıkan yeni hukuki sorumluluklar ve sorunlar üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.
Dijital çağın oluşturduğu yeni yapıyı anlama ve dijital çağa uygun hukuki çözümler geliştirme konusunda bilgilerin aktarıldığı açılış dersi, katılımcıların dijitalleşmenin toplumsal, ekonomik ve hukuki alanlardaki yansımaları üzerinde düşünmelerine olanak tanıdı.

Vatanın sadece bir kara parçası olmadığını ve bizi biz yapan değerlere sahip çıkılması gerekliliğine de değinen Canbolat, sunumunu öğrencilere tavsiyelerde bulunarak noktaladı.

Açılış dersi OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un, Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Talat Canbolat’a teşekkür belgesi ve çiçek takdimini gerçekleştirmesinin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları