Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Okul çağı çocuklarda işitme tarama programı

okul çağı, sağlık bakanlığı -

SAĞLIK Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire

 Okul çağı çocuklarda işitme tarama programı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

SAĞLIK Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı Tarafından 2015 eğitim ve öğretim yılında İlkokul 1. sınıflara başlanması planlanan "Okul Çağı Çocuklarda İşitme Tarama Programı" kapsamında eğitim toplantısı düzenlendi.
Osmaniye Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Koca, ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Şıh Mehmet Kızıldağ tarafından verine eğitim programına Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı tüm Toplum Sağlığı Merkezlerinden katılan ebe, hemşire ve sağlık memurundan oluşan 19 kişilik gurup katıldı.
Programdaki amacın, "İşitme Engelli Kalmasın" sloganı ile hareket ederek hedef nüfusun tamamına tarama programı uygulanması, erken tanı ve tedaviyle işitme engelli bireylerin topluma daha hızlı kazandırılması, mutlu, sağlıklı sesli iletişimle kendini ifade edebilen bir nesil yetiştirmeye çalışmak olduğu belirtilerek, işitme engelli bireylerin hiçbir zaman yaşıtları ile aynı lisan gelişimine ulaşamayacakları bu bağlamda, duyusal sistemlerin esnekliğinden maksimum yarar sağlanabileceği ve çocuğun normal sosyal gelişme şansına sahip olabileceği de yadsınamaz bir gerçek olduğu kaydedildi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları