Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye Belediyesi Kent Müzesine Hatay’dan ziyaret

-

OSMANİYE Kent Müzesi ilin tanıtımına büyük katkı sağlamay

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesine Hatay’dan ziyaret

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)


OSMANİYE Kent Müzesi ilin tanıtımına büyük katkı sağlamaya devam ediyor. Çevre illerden gelen öğrenciler, şehrin ve bu coğrafyanın tarihini belediye tarafından 2013 yılında açılan Kent Müzesi’nde öğreniyor. Her gün farklı okullardan öğretmenlerinin nezaretinde gruplar halinde müzeye gelen öğrenciler geçmişten, geleceğe doğru bir yolculuk yapıyorlar.
DÖRTYOL YEŞİLKÖY 19 ARALIK ORTAOKULU KENT MÜZESİNİ GEZDİ
Ziyaretçi sayısını her geçen gün artıran Osmaniye Kent Müzesi Hatay’dan gelen öğrencileri konuk etti. Görevli rehberler eşliğinde müzede bulunan eserlerin tamamını gezen Dörtyol Yeşilköy 19 Aralık Ortaokulu öğrencileri güzel bir gün geçirdiler. Müze gezisi sonrası son olarak tarihi çınarlı kahve olarak bilinen kıraathanede dinlenip öğretmenleriyle ve görevlilerle sohbet eden öğrenciler müzeden ayrıldılar.
Düşüncelerini aldığımız Fen Bilgisi öğretmeni Alper Tanrıöven , “Osmaniye Kent Müzesi’ne üçüncü gelişimiz. Hatay ili Dörtyol ilçesinden geliyoruz. Buradan da ilk kurşunun atıldığı Dörtyol’dan da herkese selam yolluyoruz. Okulumuz Dörtyol Yeşilköy 19 Aralık ortaokulu şuan yedinci sınıflarımızı ikinci grup olarak getirdik. Geçen haftalarda birinci grup olarak diğer yedinci sınıfları getirmiştik. Müzemizle tanıştığımızdan beri öğrencilerimizi buraya getirmeyi bir görev arz ettik. Bugünde sağ olsun öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizde bizi kırmadı. Hem Osmaniye ilimizi yakın ilimizi tanımak hem de müzemizi tanımak ve müzemizi tanıtmak açısından buraya geldik. Müze yönetiminde ve rehberimizden memnunuz. Müzenin daha gelişeceğine ve daha iyi tanıtılacağına inanıyoruz.” dedi.
Görüş ve duygularını aldığımız Yeşilyurt 19 Aralık Ortaokulu yedinci sınıf öğrencileri müzeyi gezip görmekten ve kendi ilimize en yakın il olan Osmaniye’nin tarihini öğrenip bilgi edinmekten çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları