Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarına 5 günde 35 Bin ziyaretçi

-

Osmaniye Belediyesi tarafından ulusal düzeyde bu yıl 7’ncisi düzenlenen kitap fuarı, kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarına 5 günde 35 Bin ziyaretçi

Osmaniye Belediyesi tarafından ulusal düzeyde bu yıl 7’ncisi düzenlenen kitap fuarı, kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor. “Fıstık Gibi” sloganı ile 24 Kasım’da kapıları açılan fuar, ilk beş gününde yaklaşık 35 bin ziyaretçi ağırladı.

Masal Park yanındaki alanın, depremde işyerleri yıkılan ve ağır hasar alan esnaflar için konteyner çarşıya dönüştürülmesi nedeni ile bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda kitapseverlere hizmet vermeye başlayan Kitap Fuarı, yüzlerce yazar, söyleşi ve imza gününde sevenleriyle buluşuyor. Fuar alanındaki söyleşi salonunda bugüne kadar, Yazar Hayati İnanç, Halit Ertuğrul, Mustafa Düzenli, Ahmet Turgut, Sena Julia Yamanoğlu, Melih Tuğtağ, Dilara Koçak, saniye Bencik Kangal, M. Akif Ersoy, Hilal Kahraman, Sertaç Güngör, Mahmut Alparslan, Bestami Yazgan ve Bahadır Yenişehirlioğlu okurlarıyla bir araya geldi. Söyleşinin ardından yazarlar, okurları için kitaplarını imzaladı. Kitap Fuarı süresince düzenlenen Hacivat ve Karagöz oyunları, Şirinler Tiyatrosu ve Tahta Bacak Balon gösterileri gibi etiklikler de çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Fuara katılan 120 yayınevi de kitapseverlere alternatif kampanyalar sunmayı sürdürüyor. Fuarı ziyaret etmek isteyen öğrenciler için, okullardan gelen talepler doğrultusunda, Osmaniye Belediyesi tarafından ulaşım hizmeti sağlanmakta olduğu kaydedildi.



Belediye Başkanı Kadir Kara, açılan kitap fuarı ile şehrin okuma seviyesini artırmayı, aynı zamanda 6 Şubat’ta yaşanan depremin izlerini ve çocuklarda bıraktığı travmaların kitapların gücü ile silinmesinin hedeflendiğini söyledi. Başkan kadir Kara, “Fuarımıza sahiplenen bu alanda ziyareti rekorlar kırılmasını sağlayan her bir hemşerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi. Fuar, 3 Aralık’a kadar ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürecek.” dedi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları