Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'de ki 587 faal derneğin 24 bin 683 üyesi var

-

 İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice, Radyo Gönül’ün canlı yayın konuğu oldu  Osmaniye’nin yayında olan ilk

Osmaniye'de ki 587 faal derneğin 24 bin 683 üyesi var

 İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice, Radyo Gönül’ün canlı yayın konuğu oldu 

Osmaniye’nin yayında olan ilk frekansı 97.3 Radyo Gönül’de yayınlanan ‘Bugün Kiminleyiz’ programının bu haftaki canlı yayın konuğu, İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice oldu.

 

Osman Turunç’un sunumu ile gerçekleşen programda, İl Dernekler Müdürlüğü’nün görev alanları, Türkiye ve Osmaniye’deki dernekler, derneklere kayıt yaptıran üye sayısı, derneklerin kuruluş aşaması, Geçici Yönetim Kurulu’nun yapması gerekenler hakkında bilgiler verildi.

 

“İl Dernekler Müdürlüğü görev alanları, 5253 sayılı dernekler kanununa göre kurulan derneklerin iş ve işlemlerini yapmak, siyasi partilerin iş ve işlemlerini yapmak, sendikaların iş ve işlemlerini yapmak, yardım toplama kanununa göre yardım toplama iş ve işlemlerini yürütmektir” diyen Gizlice, istatistiki olarak Türkiye genelinde bugüne kadar kurulan faal dernek sayısının 108 bin, Osmaniye’de ise 587 adet olduğunu ifade etti.

 

Tüm derneklerin Türkiye genelindeki üye sayısının 7 milyon 999’a çıktığını belirten Adnan Gizlice, Osmaniye’deki derneklerin 24 bin 683 üye sayısına sahip olduğunu belirtti.

 

Bunun yanında ücretsiz olarak dernek kurulabileceğini söyleyen Gizlice, “Dernek kurabilmek için 7 kurucu üyeye, bir de tüzüğe ihtiyaç vardır. Gereken evrakları bize getirdiklerinde hızlıca derneğin kuruluşunu yapıyoruz. Dernek kurulduktan sonra tüzel kişiliğini kazanmış oluyor. Tüzel kişiliğini kazanan derneğin ilk yapması gerek iş, defterlerini tasdik ettirmesi. Bu defterler işletme defteri, gelen giden evrak kayıt defteri, demirbaş defteri, alındı belgesi kayıt defteri, karar defteri ve üye kayıt defteri olmak üzere 6 adettir. Bu defterler ister notere ister bize tasdik ettirilebilir” şeklinde konuştu.

 

Geçici Yönetim Kurulu hakkında da bilgi veren Gizlice, “Dernek kurulduktan sonra derneğin ilk 6 ay içinde geçici yönetim kurulu üye kayıtlarını yapıp, olağan genel kurul kongresine gitmesi gerekir. Çünkü dernek organları oluşmamıştır. Bu organlar, genel kurul, yönetim kurulu ve denetim kuruludur. Bu organlar oluştuktan sonra dernek faaliyetine başlar ve devam eder. Eğer ilk 6 ay içinde olağan genel kurul yapılmazsa Türk Medeni Kanununa göre dernek mahkeme kararıyla feshedilir” dedi.

 

Gizlice, memurlar hakkında da, kolluk kuvvetleri dışındaki tüm devlet memurlarının derneklere üye olabileceklerini ve yönetim kurulunda da yer alabileceklerini ifade etti.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları