Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'de polis, vatandaşlara soba yakmayı öğretiyor

-

OSMANİYE'de soba zehirlenmelerinin önüne geçebilmek için polisler vatandaşları bi

Osmaniye'de polis, vatandaşlara soba yakmayı öğretiyor

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE'de soba zehirlenmelerinin önüne geçebilmek için polisler vatandaşları bilgilendirdi. Osmaniye Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’ın talimatları doğrultusunda,  Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Oğuzhan Yurtseven ve personelleri tarafından,  meydana gelebilecek olası soba zehirlenmelerinin önüne geçebilmek amacıyla, özellikle soba ile ısınan mahallelerde vatandaşlar, zehirlenmelere karşı uyarıldı.
Tek tek evleri gezen Toplum Destekli Polisler, sobanın baca temizliğinden kova yerleştirmesine ve ne kadar kömür, ne kadar odun konulacağına kadar vatandaşları bilgilendirdi. Eğitim öncesinde vatandaşların sobalarını nasıl yaktıkları yönünde bilgi alan polisler, hatalı yakımlar konusunda uyarıda bulundu.
Soba kovasının özellikle ağzına kadar doldurulmaması konusuna dikkat çeken polis memurları, kömürün sobaya, odun ve kozalak parçalarının tamamen tutuşmasından sonra atılmasını istediler. Gece uyumadan önce sobaya kömür atılmamasını vurgulayan görevliler, bacaların da sık sık temizlenmesi gerektiğini belirttiler. Sobalı odada mümkün olduğu kadarıyla aile fertlerinin uyumamasını belirten polisler, uyunması gerekiyorsa da mutlaka sobanın söndürülmesini vatandaşlardan istediler. Polis memurları ziyaret ettikleri evlerde ayrıca ailelere uyarıcı broşürler verirken çocuklara da kalem ve defter hediye ettiler.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları