Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye’de STK’lar Türkmenler için buluştu

-

OSMANİYE'deki bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım göndermek için güç

Osmaniye’de STK’lar Türkmenler için buluştu

OSMANİYE'deki bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım göndermek için güç birliği oluşturdu. Osmaniye’deki 8 STK, bir araya gelerek Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım kampanyası başlattı.
Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın toplantısında açıklama yapan Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Mehmet Akçul, “Biz dernek olarak yaptığımız görüşme sonucu bir TIR ayarladık. Hep birlikte Allah rızası için bir şeyler yapmaya çalışacağız. Birlik olursak daha başarılı olacağımıza inanıyorum. İnşallah oradaki Müslüman Türkmen kardeşlerimize biraz merhem olabiliriz” diye konuştu.
Böyle bir oluşumda yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı ise, “Bizler ilk olarak bu kampanyanın duyurulması ve geniş kitlelere ulaştırılması konusunda gerekli desteği veririz. Ayrıca bizler de kampanya kapsamında karınca kararınca yardım toplamaya da gayret ederiz” dedi.
Yardım toplama kampanyasının Şubat ayı sonuna kadar tamamlanması kararlaştırılırken, her derneğin kendi bünyesinde yardımları toplayacağı belirtildi. Ayrıca kampanyaya destek vermek isteyen başka Sivil toplum Kuruluşlarının yardımlarının da kabul edileceği bildirildi. Toplantıda ayrıca Perşembe günü akşamı Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde toplanılmasına karar verildi.
Toplantıya Alevi Kültür Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Bektaş Yıldırım, Osmaniye Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Mehmet Özden, Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Mehmet Akçul, Osmaniye Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Özener, Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz katıldı.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları