Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye, EMİTT Fuarında tanıtıldı

-

OSMANİYE, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul'da bu sene 20'ncisi düzenlenen

Osmaniye, EMİTT Fuarında tanıtıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul'da bu sene 20'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) tanıtıldı. İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezinde ki fuarın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Turizmden Sorumlu Danışman Tülin Ersöz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Bülent Karakuş, Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Ayık, Türk Turizm Yatırımcıları Derneği Sayın Fettah Tamince, ITE GroupPlc Bölge Direktörü Vincent Brain ve ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Sayın Hacer Aydın tarafından yapıldı.  Fuar açılışında ayrıca, fuarda stantları bulunan illerin Valileri, katılımcı ülkelerin turizm bakanları, turizm temsilcileri ve çok sayıda davetli bulundu. 70 bin metrekarelik 11 salonda, 4 bin 500 firmanın yer aldığı fuara 70’e yakın ülke katıldı.
OSMANİYE YER FISTIĞI ÜRÜNLERİNE ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ
Osmaniye, fuarda Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı organizasyonunda, Kahramanmaraş ve Hatay illeri ile beraber yer aldı. Fuarın açılış etkinliğine katılan Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz açılış sonrasında Osmaniye standını ziyaret eden diğer illerin Valilerini, Belediye Başkanlarını ve sanatçıları ağırlayarak, sohbet ettiler. Vali Kerem Al da diğer illerin stantlarını ziyaret ederek, stantlarda sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.
Osmaniye standında Beymail Osmaniye yer fıstığı ürünleri, zeytin, zeytinyağı, Karatepe Kilimleri büyük ilgi gördü. Ziyaretçilere, Osmaniye Yer Fıstıklı baklava, Osmaniye yer fıstığı ürünlerinden lokum, draje, cezerye ve ezme  gibi ürünler ikram edildi. Ayrıca zeytin ve zeytinyağı da ürünlerinin yer aldığı Osmaniye standında, ilimizin tarihi eserlerinin minyatürleri de yer aldı. Kastabala Antik Kenti, Aslantaş Açık Hava Müzesi, Haruniye Kaplıcaları, Kaleler ve Kuş Cenneti’nin fotoğraflarını beğeniyle izleyen ziyaretçilere stant görevlileri tarafından bilgi verildi. Osmaniye’yi tanıtan CD’lerin ve broşürlerin konuklara sunulduğu stantta, Karatepe Kilimleri de desen ve renkleri ile göz doldurdu. Stantta bulunan kilim dokuma tezgâhında kilimlerin nasıl dokunduğunu ilgi ile izleyen ziyaretçilere Karatepe Kilimleri hakkında detaylı bilgi verildi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları