Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye'de 'Bayram Kömbesi' Satışları Arttı

-

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Osmaniye yöresine ait bir lezzet olan ve bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilen 'bayram kömbesi' satışları arttı.

Osmaniye'de 'Bayram Kömbesi' Satışları Arttı


Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Osmaniye yöresine ait bir lezzet olan ve bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilen 'bayram kömbesi' satışları arttı. Geçen yıl kilogramı 7 liradan satılan bayram kömbesi bu yıl 8 liradan alıcı buluyor. Bayram kömbesinin zeytinyağlı ve ayçiçeği yağlı olmak üzere iki çeşidi yapılıyor.

Geleneksel bir lezzet olan bayram kömbesi, içerisindeki un, süt, maya, kabartma tozu, karbonat, taze yağ ve özel baharatlar sayesinde damakta eşsiz bir tat bırakıyor. Kömbe, uygun koşullarda saklandığı takdirde aylarca bayatlamadan kalabiliyor.

Babasının yanında usta olarak çalışan Yunus Emre Sergi, "Yaklaşık 30 yıldır bu işin içindeyiz, biz de kendisine atölyede yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kömbelerimiz bayrama özel olup yaklaşık elli gram ağırlığındadır." dedi.

Unlu mamül işletmecisi Mehmet Sergi ise; "İlkokuldan bu yana bu işin içindeyim. 1972 yılında başladım. Eskiye nazaran pek talep yok. Eskiden bayram kömbesi olmayan evin orucu kabul olmaz diye bir anlayış vardı. Ramazan Bayramı'na 15 gün kala daha fazla rağbet olurdu. Ama her geçen yıl talepler düşüyor. Eskiden imece usulü hanımlar kömbeyi evde yaparlar pişirme işini fırınlara götürürlerdi. Şimdi herkes hazır satın alıyor. Kömbemiz taş fırında pişiyor. Ev usulü olduğu için de müşteriler bu sebeple bizi tercih ediyorlar. Bayram haftası yaklaşık 2 -3 ton arasında satışımız oluyor." diye konuştu.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları