Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye’de çocuklara ramazan eğlencesi

-

Osmaniye’de, çocuk ve gençlere yönelik ramazan eğlencesi programları düzenlendi. Teravih namazına gelen çocuklara, Osmanlı macunu, ramazan şerbeti, patlamış mısır ve pamuklu şeker ikram edildi, ayrıca balon hediye edildi.

Osmaniye’de çocuklara ramazan eğlencesi

Osmaniye’de, çocuk ve gençlere yönelik ramazan eğlencesi programları düzenlendi. Teravih namazına gelen çocuklara, Osmanlı macunu, ramazan şerbeti, patlamış mısır ve pamuklu şeker ikram edildi, ayrıca balon hediye edildi. Alanı dolduran yüzlerce çocuk, gölge oyunu içerisinde büyük öneme sahip olan Hacivat-Karagöz gösterisi ile gönüllerince eğlendi. Kur’an Kursunun minik öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler beğeniyle izlendi. İlahi sanatçısı Yusuf Karaburç’un seslendirdiği eserlere çocuklar da eşlik etti.

Osmaniye İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları tarafından, Ramazan ayı dolayısıyla, özellikle çocuklara ramazan ayında gerçekleşen milli ve manevi değerlerin tanıtılması amacıyla çeşitli etkinlikler organize edildi. Bu çerçevede, Fakıuşağı Mahallesinde bulunan Sunar Nuri Çomu Cami avlusunda teravih namazının ardından başlayan ve üç gün boyunca devam eden etkinliklere yoğun ilgi gösterildi. Etkinlikler Şekerli Camii 4-6 yaş gurubu Kur’an Kursu öğrencilerinden Aybike İkra Karakaya’nın kur’an tilaveti ile başladı. Ardından, çocukların koro halinde gerçekleştirdiği ilahi dinletisi beğeniyle izlendi. Daha sonra ise Yavuz Selim Poyraz ve Eslem Alıcı şiirlerini okudu. Gurup Meşale semazen ekibinin sema gösterisi izleyicileri mest etti. Ezgi ve ilahi sanatçısı Yusuf Karaburç ise seslendirdiği eserlerle programa renk kattı, çocuklar eserlere eşlik etti. Ramazan eğlencesi, gölge oyunu içerisinde büyük öneme sahip olan Hacivat Karagöz oyunu ile sona erdi.

Haber: İbrahim EMÜL

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları