Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Osmaniye’de Deprem Konutları Kura Çekimi ve Anahtar Teslim Töreninde İlk Etapta Yapımı Tamamlanan 1614 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi

-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki katılımıyla düzenlenen Deprem Konutları Kura Çekimi ve Anahtar Teslim Töreninde ilk etapta yapımı tamamlanan 1614 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Osmaniye’de Deprem Konutları Kura Çekimi ve Anahtar Teslim Töreninde İlk Etapta Yapımı Tamamlanan 1614 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki katılımıyla düzenlenen Deprem Konutları Kura Çekimi ve Anahtar Teslim Töreninde ilk etapta yapımı tamamlanan 1614 konut hak sahiplerine teslim edildi. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Amfisinde düzenlenen törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, İdare Mahkemesi Başkanı Emine Ünsat, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Başkanı Mehmet Karakoç, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende Osmaniye 5. Noteri Filiz Koç kura çekilişi hususunda bilgi verdi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Zafer Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 1490’ı kentsel, 124’ü kırsal olmak üzere 1614 konutun kura çekimi gerçekleştirileceğini ifade ederek "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; vatandaşlarımız için, bakanlıklarımız, valiliğimiz, belediyemiz, STK’larımız, siyasi partilerimiz ve gönüllülerimiz tek vücut haline gelerek ve asrın felaketinin oluşturduğu yaraları sarmak için gece gündüz mücadeleler verdik. Hamdolsun ki, toprağın bereketiyle yoğrulan, Anadolu irfanını ve kültüründen kaynaklanan yüksek değerlerini koruyan, Şehitler Diyarı Osmaniye’miz birbirine tutunarak ayağa kalkmasını, zor zamanları atlatmasını bilmiştir. Bu birlik ruhunun ilelebet devam edeceğine yürekten inanıyorum. Vatandaşlarımızın asla mağdur olmaları ve depremin yaraları hızlı bir şekilde sarmak için, el ele vererek tüm zorlukların üstesinden gelmeye devam ediyoruz. Deprem sonrası yapılan yardımlar ile vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması adına her türlü adımlar atılarak, depremin ilk anından itibaren çadır kentlerimiz hızlı bir şekilde kurulmuş ve vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları karşılanmıştır. Ayrıca Türkiye’nin en büyük ve en rahat konteyner kenti ilimizde hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca köy evlerimizin ve deprem konutlarımızın yapımları da hızlı bir şekilde devam etmektedir, bir an evvel bitmesi için de yoğun bir gayret içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Benzer acıların tekrar etmemesi ümidiyle, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve daha güvenli binalarda yaşamaları için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. En büyük temennimiz ve duamız böyle bir acının ve felaketin bir daha yaşanmamasıdır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, konutlarına kavuşacak kıymetli hemşehrilerime hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."dedi.

Programın devamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları ile birlikte butona basarak kura çekimini başlattı.

Daha sonra konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki "Cennet vatanımızın en güzel köşelerinden birisindeyiz, Cebelibereket'teyiz. Sözlerime başlamadan depremde kaybettiğimiz, Şehit olduğuna inandığımız 1010 kardeşimiz için başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Yaralı kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyorum. Bu sadece yüzyılın değil, bu topraklarda hüküm sürdüğümüz, medeniyet kurduğumuz bin yıl boyunca başımıza gelen en büyük felaketti. Allah bir daha böyle bir felaketi, acıyı yaşatmasın diye de dua ediyorum. Geçen bir sene içerisinde hiç durmadan gece gündüz demeden çalıştık. Bugün evlerimizi yavaş yavaş dağıtmaya başladık. Evlerine kavuşan hak sahibi vatandaşlarımızın yüzündeki mutluluk dünyaya değer. Bundan dolayı Allah'a hamdediyoruz ve işimize bakıyoruz. Bazı kardeşlerimiz evlerinin çıktığını görecekler. Çıkmayan kardeşlerim lütfen üzülmesinler. Emin olun bütün hızımızla onları da yapmaya çalışıyoruz. En geç 1 yıl veya 1,5 yıla kalmadan bütün hak sahiplerimizin evlerini teslim etmiş oluruz. Şunu bilin; sizler huzurla, güvenle o güzel evlerinizde oturup bizlere 'kardeşim Allah sizlerden razı olsun, hakkımız helal olsun' deyinceye kadar buradayız, gitmeyeceğiz. Hiç endişeniz olmasın."dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, depremden 11 ilin doğrudan etkilendiğini dolaylı olarak 18 ilimizde hasar olduğunu, 14 Milyon insanın zarar gördüğünü ifade ederek, "50 Binden fazla kardeşimizi toprağa verdik. Maddi hasar 100 Milyar doların üzerinde diye hesaplanıyor. Bir taraftan şehirlerimizin merkezlerine başladık. Biraz önce gelirken Sayın Valimle, Değerli Milletvekillerimizle şehrin kuzeyinden girip İstasyon Caddesine girdik oradaki yıkılan alanları gördük. Allah izin verirse İstasyon Caddesinde ne kadar bina yıkılmışsa hepsine 2-3 ay içinde başlayıp, 1 sene sonra da bismillah diyerek başladığımız işi bitirip teslim edeceğiz. İstasyon Caddemizi ayağa kaldıracağız. Daha önce geldiğimizde de söz konusu edilmişti, Metin Tamer, Safa Evler Siteleri gibi yerler, birazdan gideceğiz oraya da, orada da işleri inşallah biz başlatacağız. Bir taraftan da Yerinde Dönüşüm için, evet biz komşularımızdan ayrılmak istemiyoruz. Kurada ola ki başka yerden çıkarsa diye tedirginlik duyan kardeşlerimize "biz destekleyelim siz yapın kampanyası" başlatmıştık. 256 Bin kardeşimiz de buna mücadele etti. Bir kısmı da işe başladılar, yapıyorlar, yapanları da gidip görüyoruz. Orada çok uygun şekilde hibe ve faizsiz kredi vermeye devam ediyoruz. Dediğim gibi köy evlerine başladık, şehirlerin merkezine başladık, ana caddelere başladık. Her bir tarafta hummalı bir faaliyet hızla sürüyor. Bu arada 60 Milyar Lira bir kaynak temin ettik onun 4 Milyar Lirasını Osmaniye'miz için ayırdık. Osmaniye'nin baştan sona su şebekelerini, kanallarını, arıtma tesisini yenileyerek sıfırdan inşallah burada da işimizi bitirmiş olacağız. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun, Allah utandırmasın."dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki Osmaniye'de 11 Bin 236 hak sahibi olduğunu ifade ederek, "Bugün burada 1600'ünü teslim ediyoruz. Önümüzdeki ay biraz daha devam edeceğiz, sonraki aylarda devam edeceğiz. Yeni başladıklarımıza Allah izin verirse inşaat süresi olarak hep 1 sene diyoruz. Temeli attık en geç bir sene sonra teslim etmek üzere diyoruz. Burada da bütün konutlarımızı sizlere teslim edinceye kadar, bütün hak sahipleri evlerine oturuncaya kadar ve hak sahibi kardeşlerimiz "Allah sizden razı olsun, hakkımız size helal olsun" diyinceye kadar burdayız, inşallah sizlerin bu duasını almaya devam edeceğiz. Kurada ismi çıkan kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum, huzurla oturun diyorum. Ama çıkmayan kardeşlerimize de eğer İstasyon Caddesindeyse, Metin Tamer Sitesindeyse, Safa Sitesindeyse beklesinler yerinde yapacağız. Onları da en kısa süre içinde teslim edeceğiz."dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki hak sahibi ailelere anahtarlarını teslim etti. Tören İl Müftüsü Ali Çakmak'ın duası ile sona erdi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları