Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Pentagon Sözcüsü, İntihar Bombacısı PYD'li Kadın Teröristle İlgili Soruyu Geçiştirdi.

-

Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili yeni açıklamalar yapan Pentagon sözcüsü, Avesta Habur adındaki PYD'li kadın teröristin, Afrin'de düzenlediği intihar saldırısıyla ilgili soruyu geçiştirdi.

Pentagon Sözcüsü, İntihar Bombacısı PYD'li Kadın Teröristle İlgili Soruyu Geçiştirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan Zeytin Dalı Harekatına ilişkin yeni açıklamalar geldi. Basın brifinginde ABD'li ve Türk gazetecilerin gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Pentagon sözcüleri intihar bombacısı PYD'li ile ilgili soruyu geçiştirmesi dikkatlerden kaçmadı.

İNTİHAR BOMBACISI PKK'LIYA İLGİLİ SORU GEÇİŞTİRİLDİ

Başta Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü PYD/PKK tarafından da övgüyle bahsedilen Avesta Habur adındaki PYD/PKK'lı kadın teröristin, Afrin'de intihar saldırısı düzenlediği iddialarına ilişkin sorunun Pentagon tarafından geçiştirilmesi dikkati çekti.

AA muhabirinin söz konusu teröristin, bombalı saldırı düzenlemesine tepkilerinin ne olacağını sorması üzerine sözü Rankine-Galloway'a devreden Manning, Afrin operasyonunun "dikkatleri DEAŞ operasyonlarından çektiği" yönündeki iddiaları yineledi.

BİNBAŞI GALLOWAY: ELİMDE YETERİNCE BİLGİ YOK

Konuya ilişkin açıklama yapan Binbaşı Galloway ise söz konusu iddialar konusunda elinde yeterince bilgi olmadığını söyledi.

Galloway şöyle devam etti:

"Afrin'de faaliyet gösteren Kürt gruplar DEAŞ ile mücadele koalisyonunun parçası değil. Oradaki Kürt gruplarla çalışmıyoruz. Oradaki tek odağımız ağırlıklı olarak Orta Fırat Vadisi'nin güneyine doğru DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlardır. Türk kuvvetleriyle çatışan oradaki Kürt grupların DEAŞ karşıtı koalisyon ile hiçbir ilgileri yok."

Ancak Binbaşı Galloway, PYD/PKK militanlarının, Münbiç ve diğer ABD destekli bölgelerden Afrin'e geçtiği yönündeki bir soruya ise ellerinde bu geçişleri teyit edecek bilgi olmadığı yanıtını verdi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları