Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Sanatçılar Parkı'ndaki Ağaçların Kesilmemesi İçin İmza Kampanyası

-

Adana’da Çevre ve Tüketici Koruma Derneği (ÇETKO), çıkmaz sokak açılacağı gerekçesiyle Sanatçılar Parkı’ndaki ağaçların kesilmemesi için imza kampanyası başlattı.

Sanatçılar Parkı'ndaki Ağaçların Kesilmemesi İçin İmza Kampanyası

Adana'da Çevre ve Tüketici Koruma Derneği (ÇETKO), çıkmaz sokak açılacağı gerekçesiyle Sanatçılar Parkı'ndaki ağaçların kesilmemesi için imza kampanyası başlattı.

Seyhan Belediyesi, Reşabetbey Mahallesi'nde çıkmaz sokak olan ve ucu Sanatçılar Parkı'na uzanan 62029 sokağın açılması için mahalle halkının talebiyle çalışma başlattı.

Parkta bulunan bazı ağaçların üzerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü imzasıyla, "Seyhan İlçe Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan yazışmalarda Orman Bölge Müdürlüğü'nün 26.04.2016 tarih ve 4149983-255.99-E.913379-45 Sayılı yazısında Sanatçılar Parkı içerisinde bulunan 2 adet demir ağacı ve 1 adet servi ağacının ömürlerini tamamladıklarından ve tehlike arz ettiklerinden dolayı kesilmelerinde sakınca bulunmamaktadır" yazılı metinler yazıldı.

ÇETKO Başkanı Dr. Sadun Bölükbaşı, ağaçların kesilmemesi için 'change.org' sitesi üzerinden imza kampanyası başlattı. Bölükbaşı, teknik sebepler öne sürülerek tehlike olmamasına rağmen bu kararın alınmasına karşı çıktığını söyledi. CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a hitaben yazılan imza kampanyası mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Adana Seyhan'da Sanatçılar Parkı'ndaki ağaçlar parkın içinden yol geçirmek için kesilmek isteniyor. Biz ağaçlarımız kesilmesin ve yol geçmesin diyoruz. Sanatçılar parkından yol geçiren belediye başkanı olarak tarihe geçmek hoş bir geçmiş olmayacaktır. Bizce şehir parkları gerçek birer yeşil alan olmalıdır. Uzun ömürlü, geniş gölgeli yerel ağaçların bol miktarda olduğu alanlar olmalıdır. Çocuk parkları bu ağaçların altında olmalı hatta salıncaklar bu ağaçlara asılmalı ki çocuklar ile ağaçlar arasındaki gönül bağı kurulabilsin. Böyle yeşil alanlarda büyüyen çocuklar gölgesinde serinlediği, oynadığı, dalında sallandığı ağaçların kıymetini daha iyi bilirler. Adana özelinde ağaçlardan oluşan gerçek yeşil alan parklara ihtiyaç çok daha fazladır. Sıcak yaz günlerinde ağaçsız parklarda gün içinde bulunamazsınız çünkü çimin veya çiçeklerin gölgesine sığınamazsınız serinlemek için. Sabah erken saatte veya gün içinde evinizde klima ile serinleyip güneş battıktan sonra çıkabilirsiniz ağaçsız parklara. Bu da gereksiz elektrik sarfiyatının yanında klimalar çalışması ile şehrin daha da ısınmasına neden olarak kısır bir döngüye sebep olur. Kocaman bir çınar ağacının gölgesinde serinleyip kitap okuyup dinlenmenin veya çocuğunuzla oynamanın vereceği pozitif enerjiyi size sağlayan bir şehir parkının (gerçek yeşil alanın) keyfini, evinizde dört duvar arasında mekanik iyon şelaleli klimanız ile alamazsınız. Ağaçlardan oluşan gerçek yeşil alanlar şehrin oksijen kaynağıdırlar, gürültüyü ve aşırı ısıyı emerler. Adana da yaz güneşini emecek şehir içi ağaçlık alan kalmamıştır. Her yer betonla kaplandığı için güneş ile gelen ısı toprağa ulaşamadığından şehir her geçen gün daha da ısınmaktadır. Bu nedenlerle ağaçlara şehir dışında olduğundan daha da çok şehir içinde ihtiyacımız vardır. Gerçek yeşil alanlarda ağaçların gölgesinde spor yapabilirsiniz. Bu alanlar hem az su kullanır hem de az bakım isterler yani işletim maliyetleri düşüktür. Buradaki ağaçlık alanlar canlı yaşama (kedilere, köpeklere, kuşlara, sincaplara, arılara, kelebeklere) ev sahipliği yapan küçük ekosistemlerdir."

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları