Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Sarıkamış şehitleri için saygı yürüyüşü yapıldı

-

OSMANİYE'de Sarıkamış Şehitleri, düzenlenen saygı yürüyüşüyle

 Sarıkamış şehitleri için saygı yürüyüşü yapıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE'de Sarıkamış Şehitleri, düzenlenen saygı yürüyüşüyle anıldı. Cebelibereket Kültür Merkezi önünden Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Alper Akınoğlu Amfisine kadar olan güzergâhta yapılan yürüyüşe, Vali Kerem Al, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Müftüsü Ramazan Çortul, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri katıldı.  “Vefakâr Gençlik Fedakâr Ecdadını Unutmayacak” pankartının taşındığı yürüyüşe çok sayıda öğrenci ellerindeki bayraklarla eşlik etti.
Yürüyüşün ardından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Alper Akınoğlu Amfisinde Sarıkamış şehitlerimiz için anma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, şehitlerimizin ruhu için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir yaptı. Sarıkamış’ta destanlaşan aziz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak konuşmasına başlayan İl Müdürü Demir, “Tarihimizde zaferler kadar acılar da oldukça büyük yer tutar. Yemen kızgın çöllerinde, Çanakkale derin sularında, Sarıkamış’ın dondurucu soğuğunda yitip giden hikâyeleri barındırır. Dünyaya 6 asır adaletle hükmeden Koca Çınar’ın ayakta kalmak için son çırpınışlarının adıdır bu yerler. Koca çınarımızı içinden kemiren kurtlar, gövdesini kesmeye çalışan düşmanları yüzünden çatırdayarak yıkılırken çıkan feryadın adıdır Yemen, Çanakkale, Sarıkamış. Acımız derindir, hüzünlüyüz. Zira bu topraklara binlerce şehidimizi gömdük. Aslında gömemedik. Toprak donmuştu ve şehitlerimiz karların içinde kalmıştı. Baharla birlikte karlar eriyince o zaman şehitlerimiz ortaya çıktı. Tıpkı kardelen çiçekleri gibi… Sarıkamış kardelen şehitlerinin yurdudur.” diye konuştu.
Programın devamında, Osmaniye Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan “Sözler ve Namelerde Sarıkamış” sunumu yapıldı. Sunumda okunan şiirlere Abdurahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri nameleriyle eşlik ettiler. Anma töreni, Âşık Turabi, Ozan Aşikar ve Yusuf Karaburç Sarıkamış’ı anlatan şiir, türkü ve ağıtları ile son buldu.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları