Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




TAHAP Osmaniye İl Başkanı Yasin Didin’den Basın Açıklaması

TAHAP, Yasin Didin, Mustafa SARIOĞLU, ÇAY, ŞEKER, RİZE, ARTVİN, TRABZON, GİRESUN, ORDU -

Karadenizde dağıtılması planlanan çay gübresi ile ilgili TAHAP İl Başkanı Yasin Didin tarafından açıklama yapıldı.

TAHAP Osmaniye İl Başkanı Yasin Didin’den Basın Açıklaması

Çay tarımının yapıldığı Rize, Artvin ve Trabzon'un yanı sıra kısmen Giresun ve Ordu illerimizde Türkiye Tarım Gıda, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP) tarafından dağıtılması planlanan çay gübresi, taşeron firma tarafından gönderilen üründe çuvallar üzerinde herhangi bir etiket veya GTS dediğimiz Gübre Takip Sisteminin olmaması nedeniyle, TAHAP Genel Başkanımız Mustafa Sarıoğlu tarafından iptal edildi.

 

Konuya ilişkin kısa bir açıklama da bulunan Türkiye Tarım Gıda, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP) İl Başkanı Yasin Didin, 204 bin çay üreticisinin istifade edeceği bu gübreden, taşeron firmanın sorumsuz davranışı nedeniyle bu dağıtım töreni ertelenmesine karşı, sanki bilinerek ve isteyerek bu gübre dağıtımının yapılmaya çalışıldığı algısı oluşturulmuştur. Oysa ekonomik zorluklar içinde olan çay üreticisinin yaşadığı koşulları umursamayan bir avuç rant peşinde koşan kişi ve gruplar, çiftçimizi gübre üreticisine mahkum etmeye çalışması vatana ve bu millete ihanet dışında bir şey değildir. Emekçi çay üreticisi çiftçimize ve ailelerine TAHAP olarak sahip çıkmak ve gerçek rakamlarla çay gübresine erişmelerini sağlamak amacıyla dağıtımını düşündüğümüz gübrenin içeriğini bilmeden bir dağıtımının olmayacağını herkes bilmesine rağmen, bunu siyasi bir malzeme yapma arzusu içinde olanları kınıyoruz.” dedi.

 

TAHAP olarak, çiftçimize, üreticimize başta şeker, un, gübre, tohum olmak üzere her türlü araç gereç desteğini maliyetine vererek destek olmaya çalıştığını belirten TAHAP İl Başkanı Yasin Didin, “Belli ki birileri bugün Türk tarımı ve birleşenlerini küresel şirketlerin sadece kâr odaklı çalışan çarkı içinde mahkûm etmeye çalışması Ardeşen’de yaşadığımız olayın sadece bir yansımasıdır. TAHAP, tarımda millî güvenliğimize öncelik vermeyen her türlü projeye, her türlü dönüşüme, karşı durarak milli bir vazifeyi icra ettiğimizi aracılığınızla kamuoyuna duyurmak isteriz.” dedi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları