Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




TSK, Suriye'ye Askeri Harekat Başlattı! IŞİD'e Bomba Yağıyor

-

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon tarafından Suriye'nin Cerablus kentine askeri harekat başlatıldı. Savaş uçakları ve Türk tankları IŞİD'i bombaladı.

TSK, Suriye'ye Askeri Harekat Başlattı! IŞİD'e Bomba Yağıyor


TSK, Suriye'ye Askeri Harekat Başlattı! IŞİD'e Bomba Yağıyor
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri savaş uçakları tarafından Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin IŞİD denetimindeki Cerablus kentine askeri harekat başlatıldı. Saat 04.00'te başlayan harekatta Cerablus'taki IŞİD hedefleri savaş uçakları, tank ve obüs topları ile çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı.

Askeri kaynaklar, Cerablus operasyonunda havadan 12 hedefin, karadan topçu roketatar ve havan atışlarıyla 70 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Karadan da harekat başlaması ve sınırda bekleyen tankçı birlikleri için geçiş noktaları oluşturuldu.

Terörist örgüt IŞİD'in Suriye topraklarından Reuters Türkiye ile doğrudan temas kurduğu son nokta olan ilçeye gece saatlerinde bordo bereli özel kuvvetler sızdığını duyurdu. Askeri kaynaklar ise Özel Kuvvetlerin Suriye topraklarına girdiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı. TSK'nın Suriye'nin Cerablus bölgesine yönelik başlattığı operasyonun adı 'Fırat Kalkanı' olarak belirlendi.

IŞİD VURULDU

Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor.

ASKERİ KAYNAKLAR : TOPLAM 63 HEDEFE 224 ATIŞ YAPILDI

Askeri kaynaklar tarafından başlatılan askeri harekatın amacının sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek vermek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu belirtildi.

Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarında TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05'de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açmaya başladı, saat 05:45'te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu atışlar sonucunda tespit edilen toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı.

İlk hava harekatı ise saat 06:08'de başladı. Saat 06:08, saat 06:10 ve saat 06:30 hava harekatlarının yapıldığı belirtildi.

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları